Britský profesor údajne objavil najlepší vtip sveta

11.06.2006 Celý región

Britský univerzitný profesor Richard Wiseman pravdepodobne objavil \"najsmiešnejší vtip sveta\" a jeho pôvodcu. Vtip údajne vymyslel na začiatku 50. rokov minu...
Britský univerzitný profesor Richard Wiseman pravdepodobne objavil \"najsmiešnejší vtip sveta\" a jeho pôvodcu. Vtip údajne vymyslel na začiatku 50. rokov minulého storočia írsky komik Spike Milligan (1918-2002) a po prvý raz ho prezentoval počas televíznej šou.

Anekdota je o dvoch poľovníkoch a ich nehode počas poľovačky. Pred piatimi rokmi ju v rámci internetového prieskumu 300.000 účastníkov označilo za najlepší vtip všetkých čias. Vtip: Dvaja poľovníci idú lesom, keď jeden z nich náhle omdlie. Nedýcha, oči má sklené. Druhý z poľovníkov zúfalo zavolá mobilným telefónom lekára: \"Môj priateľ je mŕtvy. Čo mám teraz robiť? \" Odpoveď lekára: \"Upokojte sa! Najprv si musíme byť istí, že je skutočne mŕtvy\". Na druhej strane slúchadla je najskôr chvíľu ticho, potom sa ozve výstrel a znovu hlas poľovníka: \"Okey, a teraz čo mám robiť? \". Profesor Wiseman z univerzity v britskom Hertfordshire zistil, že Milligan po prvý raz vtip vyslovil v roku 1951. \"Je veľmi zaujímavé, že anekdota z 50. rokov doteraz zabáva ľudí. Napriek tomu, že počas tých rokov sa čiastočne menila, \" dodal pedagóg.
(TASR)
 

Vyberte región